Jak na novoroční předsevzetí…

Jak na novoroční předsevzetí…

… která konečně dodržíš! Stačí ušetřit pár kaček a objevit dávno zapomenuté radosti, kterým by ses chtěl věnovat.

Nový rok je pro spoustu z nás dnem, který symbolizuje začátek. Možnost začít od nuly. Během posledních pár dní v roce 2016 možná tápeš, jaké předsevzetí si dát. Pak se rozhodneš, že začneš pořádně cvičit. Koupíš si drahé členství do fitka, kde nakonec půjdeš tak čtyřikrát, než zase propadneš televizní obrazovce.

Letos je tu nová příležitost vybrat si takové předsevzetí, které konečně dodržíš! Pro to je ale třeba najít si chvilku času, posadit se a zamyslet se nad svým životem. Je třeba vykřesat starou vášeň. V čem je to kouzlo? Ponoř se do své minulosti a vzpomínej, co jsi už jako dítě miloval. V dětství se totiž nejčastější ukrývají ty opravdové radosti a sny.

Přinášíme ti návod, jak si poradit s novoročním předsevzetím:

  1. Posaď se doma v klidu s kouskem papíru, perem a šálkem čaje.
  2. Zavři oči a vrať se zpět do dětství. Jaké jsi měl sny? Co jsi rád dělal ve škole nebo jaké kroužky jsi navštěvoval? Co ti dělalo největší radost o víkendech?
  3. Všechno napiš na papír. Co nejvíc činností, na které si vzpomeneš. 
  4. Sám sebe se upřímně zeptej, co tě ze seznamu činností skutečně baví.
  5. Skvělá práce! Teď je už jen třeba se k tomu vrátit.

Ta těžší část je, jak začít?

Pokud nevíš, jak začít, abys své novoroční předsevzetí skutečně dodržel, neměj strach. Začni pozvolna, třeba hledáním vhodných kurzů a online seminářů, které by tě mohly znova přiblížit ke tvému koníčku. Pokud jsi vždycky snil o tom stát se novým Picassem, poohlédni se po kurzech malování, které se pořádají v okolí tvého bydliště. Pokud jsi jako dítě chtěl být astronautem, můžeš začít s tím, co tě k tomu vedlo. Možná by ti otevřel nový svět kurz astronomie?

novoroční předsevzetí

Vrátit se ke své vášni je často nákladné, nejen na čas, ale i na peníze. Je však spousta cest, jak ušetřit každý den. Jednou z možností je cestování spolujízdou. Pokud dojíždíš do práce každý den nebo se někam chystáš na výlet, jako řidič nabídni volná místa v autě. Podělíš se o náklady na cestu a časově tě to nic nestojí. Ušetřit tak ale můžeš i 70 % nákladů na cestu! A pokud jsi cestující – najdi spolujízdu, kamkoliv potřebuješ jet. I tak se dá ušetřit až polovina oproti hromadné dopravě.

No a pokud je otázkou, jak si na své předsevzetí najít čas, pak si ho budeš muset udělat. Už sis vyjasnil, že je to činnost, která tě baví, miluješ ji, proto pro tebe bude přínosem. Mrkni do svého diáře a striktně si stanov čas, kdy se jí budeš věnovat každý týden nebo měsíc. Uvidíš, že to za to bude stát a nebudeš litovat!

Teď je načase udělat rok 2017 tím nejlepším. Když se tě někdo zeptá, jak to máš s novoročním předsevzetím, můžeš hrdě poradit. Třeba je inspiruješ, aby se také vrátili ke svému koníčku, na který už téměř zapomněli.


Domluv si spolujízdu a ušetři tak na svá novoroční předsevzetí!

Najdi jízdu         Nabídni jízdu

Find out more about

Život s BlaBla

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride