Podpoř s námi Ukrajinu a Superhumans 💙💛

Podpoř s námi Ukrajinu a Superhumans 💙💛

Ukrajinci naši pomoc pořád potřebují. Proto se BlaBlaCar spojil s neziskovou organizací Superhumans, abychom jí pomohli získat prostředky na protézy pro Ukrajince s válečnými zraněními. Přidáš se k nám?

Po roce ničivé války potřebují Ukrajinci naši pomoc víc než kdy jindy. Válka totiž vyvolala v zemi bezprecedentní humanitární krizi. Každý den kvůli ní utrpí zranění stovky lidí a amputace nejsou žádná výjimka. Protézy, rehabilitace a psychologickou péči potřebuje zhruba 10 000 Ukrajinců.

V roce 2022 ukázala komunita BlaBlaCar obrovskou solidaritu. Lidé vzájemně pomáhali dopravit se do bezpečí nebo za blízkými a rodinou.

BlaBlaCar stále stojí za Ukrajinou.

Věříme v sílu globální komunity a ve spolupráci s ukrajinskou neziskovou organizací Superhumans Center teď v 16 zemích Evropy spouštíme kampaň, abychom pro válkou zraněné lidi získali prostředky na protézy. Cílem kampaně je vybrat 250 000 EUR. Organizaci Superhumans poputuje 100 % všech darů, která je využije k tomu, aby pro dospělé a děti v nouzi zajistila protézy.

Podat pomocnou ruku

Samotný BlaBlaCar už se zavázal poskytnout dar ve výši 50 000 EUR a teď vyzýváme i tebe – pomoz s námi Ukrajině!

Komunita BlaBlaCar podporuje Ukrajinu a její obyvatele od samého začátku války.

Naše dosavadní pomoc:

– V prvních měsících války jsme víc jak 4 milionům lidí umožnili dostat se z nebezpečných regionů a shledat se s blízkými. Většinu cest nabízeli ukrajinští uživatelé naprosto zdarma.
– V západní Evropě jsme naše BlaBlaBusy na trasách spojujících hlavní města 9 zemí provozovali pro Ukrajince zdarma.
– Na Ukrajině, v Polsku, Rumunsku a Maďarsku řidiči nabízeli bezplatný odvoz a převezli tolik cestujících, kolik bylo v jejich silách.
– BlaBlaCar podpořil iniciativu veřejnosti #підвезуЗСУ, která Ukrajincům umožnila prostřednictvím speciálního hashtagu v popisu cesty nabízet bezplatné jízdy obráncům své země.
– V létě roku 2022, kdy hrozil kritický nedostatek paliva, nabídl BlaBlaCar spolu se sítí čerpacích stanic OKKO řidičům zvýšený limit 30 litrů na jedno natankování, což jim umožnilo dál pomáhat lidem.

Podat pomocnou ruku

Nezisková organizace Superhumans Center je klinika, která se věnuje protetice, rehabilitacím a rekonstrukční chirurgii. Pomáhá všem, které zasáhla válka na Ukrajině. Cílem organizace je vybudovat na Ukrajině vysoce odborné centrum pro protetiku a inovativní zákroky. Centrum, které zraněným Ukrajincům umožní léčit se doma, a zůstat tak rodině nablízku.

Veškerá péče bude pro pacienty kliniky zcela zdarma. Superhumans je nekomerční projekt, který se jím ani nikdy nestane – financován bude vždy dárci z řad velkých mezinárodních fondů a soukromých osob. Po úspěšném spuštění kliniky ve Lvovské oblasti na jaře 2023 by se působení organizace Superhumans mohlo rozšířit i do dalších oblastí Ukrajiny.

Web: https://www.superhumans.com/

Find out more about

Život s BlaBla

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride