BlaBla Průvodce: Norimberk a bavorské preclíky

BlaBla Průvodce: Norimberk a bavorské preclíky

BlaBla Průvodce ti přináší nejlepší rady, co navštívit v českých i zahraničních destinacích, přímo od členů komunity BlaBlaCaru.

Cestovatelský pořad s názvem Výleťák můžeš pravidelně sledovat na Streamu. Redaktoři Filip s Dušanem cestují po Česku i do zahraničí a vybírají si destinace, které by tě mohly inspirovat k dalšímu zajímavému výletu. Na jejich další výpravě do Norimberku se svezli s Martinem a hned dostali první tipy, co rozhodně nezmeškat!

Reportáž z cesty:

Pokud ti tipy z videa nestačily, máme pro tebe další od německého týmu BlaBlaCaru:

norimberk tipy

Objev zajímavá místa v Norimberku

Nejlepší čas pro návštěvu Norimberku jsou podle všech adventní trhy. Je tam sice nejvíc lidí, na druhou stranu to k vánočním trhům prostě patří. Ty v Norimberku patří mezi nejstarší a nejvyhlášenější v celém Německu, hlavně díky místnímu punči.

Nejvýraznější dominantou města je bezesporu císařský hrad Kaiserburg. Ten byl sídlištěm většiny císařů za Svaté říše římské a založen byl už v roce 1050. Hrad je ve výborném stavu a uvidíš zde původní velkou válcovou věž, kus hradeb a dvě románské kaple.

hrad kaiserburg

Během návštěvy města bys neměl minout ani Krásnou kašnu. Ta se nachází na západní straně náměstí Hauptmarkt, byla zhotovena roku 1396 v gotickém stylu a tyčí se do výše 19 metrů. Kolem věže je celkem 40 soch ve čtyřech řadách nad sebou.

Norimberk je ale znám především z období 2. světové války a navšívit Dokumentační centrum a areál pro zasedání říšského sněmu NSDAP je téměř povinnost každého cestovatele.

Kde to žije?

Mata Hari Bar v Norimberku ti poskytne vhled do duše místních, jako žádné jiné místo. Pokud ti nevadí stístěná atmosféra a hodně lidí, večer si tu skvěle užiješ. Vybírat si můžeš z nepřeberné škály tvrdého alkoholu i lokálních piv.

Pokud hledáš spíše kombinaci baru a diskotéky, místňáci doporučují místo zvané “Forty-two”. Každý večer se tu mění DJové, proto tě nebude hudba nudit ani dva večery po sobě. A z alkoholu doporučujeme dát si gin, ten za utracené peníze tady rozhodně stojí!


Chystáš se do Norimberku?
Najdi jízdu         Nabídni jízdu


Šťastnou cestu!

ridesharing

Find out more about

Průvodce

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride