Oslav 1. narozeniny s BlaBlaCarem!

Oslav 1. narozeniny s BlaBlaCarem!

Uteklo to jako voda, ani jsme se nenadáli a už je tomu 1 rok, co jsme spustili BlaBlaCaru v Česku. Za tu dobu jsme hodně vyrostli, a to především díky tobě. Děkujeme, že jezdíš s námi.

13. ledna 2017 tomu bylo přesně 1 rok, co BlaBlaCar přidal plyn a rozšířil se kromě dalších zemí také do České republiky a na Slovensko. Díky tomu mohou všichni příznivci spolujízdy cestovat levněji a pohodlněji v rámci téměř celé Evropy. Rádi bychom se na narozeniny podělili o pár čísel, ke kterým jsi svou aktivitou významně přispěl i ty.

Zajímavá čísla

Během prvního roku řidiči nabídli 1 682 217 volných míst ke svezení, na trase dlouhé bezmála 136 milionů kilometrů, což je vzdálenost téměř jako ze Země na Slunce. Místa v autě byla nabídnuta na více než 41 700 různých trasách napříč republikou. Nejčastěji vyjíždí řidiči z Prahy.

Mezi nejžádanější trasy patří tradičně Brno-Praha, Praha-Bratislava a Olomouc-Brno. Služba se často využívá mezinárodně, typicky do nejbližších slovenských a německých měst. Nejčastěji na trase z hlavního města to Bratislavy, Norimberku a Mnichova. Průměrná délka trasy činila v loňském roce 197 km, což zhruba odpovídá jízdě z Brna do Prahy, jedné z 5 nejpopulárnějších tras.

Před Vánocemi, kdy lidé bez předchozí rezervace často marně hledají spoj, kterým by se dostali domů na svátky, zažila spolujízda nebývalý nápor. Přes BlaBlaCar se uskutečnilo téměř 11 tisíc jízd z nebo do Prahy, oproti například březnu, kdy bylo jízd okolo sedmi tisíc.

Dostupná a společenská spolujízda

O Češích je známo, že jsou šetřiví. Proto nepřekvapí, že naše členy na sdílené dopravě nejvíce láká kombinace ceny a rychlosti. V září 2016 jsme mezi vámi na toto téma prováděli průzkum a vyplynulo z něj, že pro 61 % z vás je toto kritérium nejdůležitější. Řidiči nabídnutím volných míst v autě ušetří až 70 % nákladů na cestu.

Kromě toho, že spolujízda šetří čas a peníze, jedná se rovněž o společenskou událost. Více jak tři čtvrtiny (77 %) z vás si během spolujízdy rádo povídá s řidičem nebo ostatními spolucestujícími.

narozeniny blablacaru

Budování důvěry stojí na prvním místě

BlaBlaCar zvyšuje důvěru mezi řidičem a spolucestujícími navzájem. Přes službu se přepravují jen registrovaní členové. Prostřednictvím jejich profilu, který obsahuje fotku, hodnocení a zkušenosti ostatních cestujících z předchozích jízd nebo např. napojení na jiné sociální sítě. Všechny tyto informace dodávají uživatelům větší důvěryhodnost a jistotu při sdílení cesty.
- Pavel Prouza, Country Manager BlaBlaCaru

Naše globální studie Trust Age totiž ukázala, že členům s úplným profilem věří ostatní členové zhruba o 30 % více než například kolegům z práce nebo svým sousedům. Přečti si více o studii, kterou jsme publikovali v loňském roce.

BlaBlaCar ve světě

BlaBlaCar vznikl ve Francii v roce 2006. Myšlenka ještě o pár let dříve, když se náš zakladatel Frédéric Mazzella neměl jak dostat na Vánoce domů, protože všechny běžné spoje byly beznadějně vyprodané. Vstupem na český a slovenský trh BlaBlaCar rozšířil své působení na 22 zemí po celém světě. Komunita čítá už 40 milionů členů. Celosvětové výsledky BlaBlaCar ukazují, že každý měsíc vzroste počet uživatelů o 1,5 milionu nových členů a čtvrtletně přepravíme 12 milionů cestujících.

Děkujeme za tvou aktivitu

My z českého a slovenského týmu máme radost, že se spolujízda stává populárnější mezi širokou veřejností. Rádi bychom, aby se zařadila mezi hlavní nástroje každého cestovatele. Doufáme, že s růstem naší české základy cítíš i ty růst nabídky a poptávky a zlepšování služby, na které neustále pracujeme.

V roce 2017 jsme si dali za cíl vylepšit BlaBlaCar tak, abys mohl nabídnout nebo rezervovat jízdu během 1 sekundy na 1 kliknutí. Těšíme, že s tebou oslavíme další narozeniny zase za rok! :)


Malý bonus na konec: Když už jsou ty narozeniny, rádi bychom se s tebou podělili o samolepky BlaBlaCaru.

Nech si od nás zaslat svou samolepku a můžeš si ji nalepit třeba na auto.

Chci poslat samolepku

 narozeniny blablacaru

Find out more about

Nový druh cestování

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride