Podzimní vychytávky na BlaBlaCaru

Každý den dostáváme náměty na vylepšení naší služby. Jaké vychytávky jsme přidali za posledních pár týdnů?

Každý den dostávame náměty na vylepšení služby. Všechny jednotlivé podněty si pročítáme a postupně se snažíme realizovat tak, aby byl BlaBlaCar pro naše členy jednoduchou, snadnou a přehlednou službou pro domlouvání spolujízdy autem. Jaké vychytávky jsme přidali během pozdního léta?

Bude zajímat cestující:

Info o spolucestujících v appce

Při rezervaci spolujízdy přes aplikaci BlaBlaCaru ti nejspíš chyběly informace o tom, kdo další v autě pojede. Teď už je najdeš!

Emailové upozornění na jízdu pro určitý čas

Pokud jako cestující jezdíš na určité trase nebo tě nějaká trasa zajímá, nejspíš sis nastavil možnost dostávat upozornění, když řidič nabídne novou jízdu. Nově si můžeš zvolit, pro jaké časové období tě nabízené jízdy zajímají! A nebudou tě obtěžovat emaily s nerelevantními jízdami.

Obsazené jízdy jsou skryté

Pro lepší přehlednost vyhledávání automaticky skrýváme již obsazené jízdy. Jakmile se na nich místo uvolní, vrátí se zpět do vyhledávání a je možné si je rezervovat.
spolujízda vychytávky

Novinky zejména pro řidiče:

Vzkazy mezi řidičem a cestujícím mají delší životnost

Nově může řidič ještě před schválením žádosti o rezervaci kontaktovat cestujícího skrze vzkazy. Usnadní to tak doladění posledních detailů potřebných k rozhodnutí, jestli je nabízená spolujízda pro cestujícího ta pravá. Konverzaci je možné vést i po termínu odjezdu pro případ, že dojde ke zpoždění na cestě nebo si cestující něco nechá v autě – což ocení zejména zapomnětlivci!

Stanovení ceny pro úsek cesty…

… je nyní nezávislé na ceně dalších úseků jízdy. Dříve se celková cena počítala jako součet cen úseků, nyní můžeš celkovou cenu nastavit i nižší! Řeší to tak několik problémů:
– pokud plánuješ cestu oklikou, můžeš jednotlivé úseky snížit, aby cena nebyla tak vysoká
– když zadáš jako výstupní místo dvě města poblíž sebe, cena se již nebude navyšovat, jako by šlo o další zastávku (je tak možné nastavit stejnou cenu pro obě města)

Přesnější výpočet časového odhadu jízdy

Nepřesný odhad času příjezdu do konečné destinace nově řešíme tak, že automaticky přidáváme za každé 2 hodiny jízdy k času příjezdu do další destinace 15 minut. Díky tomu nyní počítáme s přestávkami během jízdy nebo silnou dopravou, čas příjezdu je tak vypočítán mnohem přesněji!

Místo setkání

Pro usnadnění komunikace a snížení počtu dotazů ze stran cestujících řidičům doporučujeme nejčastější místa setkání v daném městě. Uvedené místo setkání několikrát zvyšuje šanci na obsazení místa v autě, jelikož cestující dopředu vědí, odkud bude řidič vyjíždět, a už se tak řidiče nemusí ptát.

Odstranění barevného rozlišování jízd

Ve vyhledávání už se nezobrazují cenové rozdíly formou barev – červená, oranžová a zelená. Řidiči tak nejsou znevýhodňováni za to, že nabízejí pohodlnou spolujízdu max. 2 vzadu a jejich náklady jsou tak na osobu vyšší, nebo že mají větší spotřebu auta.
spolujízda vychytávky

Vzájemná hodnocení

Vylepšili jsme i vzájemná hodnocení, která jsou stěžejním prvkem budování důvěry v komunitě BlaBlaCaru.
Nově můžeš odpovědět na slovní hodnocení, ve kterém jsi získal tři hvězdičky (doposud to šlo jen na hodnocení horší než ***). Zpětná vazba pomáhá zlepšit chování členů na cestách a předcházet nepříjemnostem. Na 4-5 hvězdičkové hodnocení se odpovědět nedá, většinou k tomu totiž není důvod. Cesta proběhla skvěle. :)
Jako člen tak můžeš odpovědět na hodnocení, když:
– jsi obdržel hodnocení * / ** / ***
– hodnocení jsi získal během posledních 28 dní
– jsi ještě na hodnocení neodpověděl (vyjádření lze zveřejnit pouze jednou, abychom předešli dlouhým dohadům)

Chceš vyzkoušet nové funkce?

Najdi jízdu         Nabídni jízdu

Find out more about

Novinky

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride