Kolem Světa za jediný víkend!

Kolem Světa za jediný víkend!

Láká tě všeho nechat a vydat se do exotických zemí, objevovat svět a nové kultury? Inspiraci najdeš na cestovatelském festivalu Kolem světa, který začátkem prosince vypukne v Praze.

BlaBlaCar spojuje řidiče s volnými místy v autě a cestující na stejné trase. Společně pak cestují levně, rychle a šetří životní prostředí. Díky obrovské komunitě čítající téměř 40 milionů členů můžeš spolujízdu pohodlně využívat ve 22 zemích na 3 kontinentech pod jediným účtem.

Jaká je tvá vysněná destinace? Jak se tam žije? A na co si během cestování dávat pozor? Klíčové odpovědi na otázky ohledně cestování můžeš najít na cestovatelském festivalu.

Kolem Světa nejen spolujízdou

Zážitky z cest, cenné rady a zkušenosti od cestovatelů, průvodců i fotografů. To vše nabídne i letos festival Kolem Světa, který během svého 15. ročníku potěší návštěvníky v Clarion Congress Hotelu Prague ve dnech 3. a 4. prosince 2016. Těšit se můžeš na více než 70 hostů v hlavním programu, kteří si pro tebe chystají zajímavé filmové projekce, cestovatelské přednášky i workshopy.

V rámci hlavního programu vystoupí kameraman Petr Horký, polárník Václav Sůra, fotograf divočiny Václav Šilha, poutník Ladislav Zibura, fotograf Petr Jan Juračka, horolezkyně Klára Kolouchová, spisovatel Miloslav Stingl a nebo motocestovatelé Ladislav a Katka z BigTrip.cz, kteří strávili dva roky na cestě kolem světa v malé oktávce.

Zahraničním hostem festivalu bude slavný fotograf, dokumentarista a specialista pro časosběrná videa Gunther Wegner, který je autorem nejlepšího programu pro zpracování časosběrů – LrTimelapse. Povede několik přednášek a workshopů na téma jak časosběry pořizovat a následně správně editovat. Na své si při nich přijdou jak začínající, tak pokročilejší fotografové.

Mrkni se na program na webu nebo událost na Facebooku a zajisti si vstupenky.

kolem světa

Gastrospeciality a exotické umění

Kromě odborných přednášek je připraven i zajímavý doprovodný program. V rámci festivalu se můžeš nechat ozdobit tradiční hennou, malováním na obličej nebo rasta copánky. Objevíš, jak vypadají tradiční výrobky z Afriky, Asie nebo Jižní Ameriky, které pak můžeš koupit jako exotický dárek. Vyzkoušíš si tradiční malbu mandal nebo indickou masáž. Nově bude otevřena také výtvarná dílna pískování, kde si můžeš vytvořit originální dárky na Vánoce.

Abys neumřel hlady, čeká návštěvníky festivalu řada stánků s ochutnávkami zajímavých pokrmů a dobrot z exotických zemí. Zní to, jako by se celý svět zmenšil do jedné místnosti. Pokud jsi vášnivý cestovatel, pak u toho nesmíš chybět!


Nejsi z Prahy a rád bys na festival přijel?

Najdi jízdu         Nabídni jízdu

Find out more about

Festivaly

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride