Nezmeškej zelený festival Ekotopfilm!

Nezmeškej zelený festival Ekotopfilm!

Slavnostní zahájení festivalu filmů o přírodě přijíždí do Prahy! Ekotopfilm festival se projekcí vítězných filmů a doprovodným programem pro širokou veřejnost poté přesune i do krajských a okresních měst.

BlaBlaCar spojuje řidiče s volnými místy v autě a cestující na stejné trase. Naší misí je optimalizovat využití aut na cestách. Řidiči, kteří by vzali své auto, si místo toho mohou k někomu na stejné trase přisednout, a tím uspoří vypouštění dalších emisí do ovzduší. Oproti evropskému průměru obsazenosti auta 1,6 osob BlaBlaCar tento průměr dlouhodobě zvyšuje na 2,8 osob v autě.

To z nás všech dělá eko-friendly lidi – vždy, když naplníme prázdné auto a vydáváme se na cestu spolujízdou.

Ekotopfilm festival odměňuje filmy, které upozorňují na ekologické problémy, filmy, které nabádají k řešení. Jedná se o nejstarší mezinárodní festival dokumentárních filmů o životním prostředí a udržitelném rozvoji na světě. Pokud jsi náš eko-člověk, neměl bys ho zmeškat!

ekotopfilm spolujízda

První ročník Ekotopfilmu v Česku

Úplně první ročník Ekotopfilmu se uskutečnil ještě v bývalém Československu v roce 1974 a od té doby se odehrává na Slovensku, kde letos na jaře úspěšně proběhl už po 43. V Česku se letos koná poprvé. Pět festivalových dní, 81 filmů z celého světa a řada besed a přednášek na tebe čeká 15.-19. října 2016 v pražském Hotelu Olšanka. Vstup na veškerý program festivalu je zdarma.

Těšit se můžeš na vybrané české i mezinárodní filmy, které ukáží krásu a bohatost přírody. Představí nejnovější technologie a vědecké objevy. Upozorní na závažné problémy lokálního i globálního rozsahu. Povypráví i příběhy se šťastným koncem.

Přednášky a besedy

Festival Ekotopfilm ovšem není pouze o filmech a nabízí i bohatý doprovodný program v podobě besed a přednášek. Do Prahy přijede řada zahraničních tvůrců, se kterými si o zajímavých tématech můžeš po promítání filmu osobně popovídat. Vystoupí ekonom Tomáš Sedláček, který se zamyslí nad budoucností naší Země. Kouč úspěšných lídrů společností po celém světě Jan Mühlfeit poradí, jak správně podpořit dětský potenciál.

Nudit se nebudou ani ti mladší. Cílem festivalu je vzbudit zájem o témata udržitelného rozvoje u mladé generace a nedílnou součástí festivalu je proto i Junior festival pro děti a mládež.

Nadchli jsme tě, ale do Prahy to máš daleko? Od listopadu 2016 až do září 2017 bude probíhat TOUR po celé České republice. Mrkni na stránky Ekotopfilmu a hlídej si promítání i ve svém městě.

ekotopfilm spolujízda


Chystáš se na Ekotopfilm?
Najdi jízdu         Nabídni jízdu

Find out more about

Festivaly

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride