Valentýnský speciál: 10 romantických míst, kam zajet

Valentýnský speciál: 10 romantických míst, kam zajet

Valentýn klepe na dveře a tys ještě nevymyslel, kam o víkendu vzít drahou polovičku? Vymysleli jsme to za tebe! Přinášíme ti přehled těch nejlepších romantických destinací z Česka i Slovenska.

Jak pravil Werich, mít lidi rád a milovat lidi, to je celé tajemství a snad jediný recept na štěstí. Když ale přijde na Valentýna, není na škodu přidat plyn a vypravit se na výlet někam, kde jste s tvou polovičkou ještě nikdy nebyli. Připravili jsme pro tebe Valentýnský speciál s tipy na 10 parádních a netradičních míst, která tě okouzlí svou romantickou atmosférou.

Do pískovcového pralesa (Děčín)

114 km z Prahy (1 hodina 30 minut autem)

Národní park na severu Čech ukrývá přírodu s unikátní faunou a flórou. I když z té flóry pod sněhovou peřinou moc neuvidíš, České Švýcarsko je proslavené také nepřehlédnutelnými pískovcovými útvary a hustými lesy, které jsou sídlem tuctů druhů ptactva. Oáza pokoje s neuvěřitelnými výhledy na okolní krajinu je pro valentýnskou romantiku to pravé ořechové. Správný návštěvník neodejde bez fotky s Pravčickou bránou.

tipy na valentýna blablacar

Krkonoše (Špindlerův Mlýn)

149 km z Prahy (2 hodiny autem)

Nejoblíbenější zimní resort láká davy německých i polských turistů. A co by ne – kromě nejvyššího vrcholu naší země Sněžky tu najdeš i zachovalý Špindlerův Mlýn, který dnes slouží jako jedno z nejnavštěvovanějších středisek zimních sportů. Pro dokonalou romantiku doporučujeme selfie na místním Bílém mostě a rychlou fotku ze Sněžky.

tipy na valentýna blablacar


Domluvte si s partnerem/partnerkou spolujízdu a poznejte skvělé lidi po cestě!

Najdi jízdu         Nabídni jízdu


Kouzelná metropole na Hané (Olomouc)

281 km z Prahy (2 hodiny a 45 minut autem)

Historická metropole Moravy spojuje zachovalou architekturu sakrálních staveb a obranných hradeb, které odrážejí její význam v dějiných České koruny. Dokonce má i vlastní orloj z 15. století, který se tyčí do výšky 14 metrů. Kromě toho je Olomouc metropolí kulturního dění a v průběhu roku se zde koná několik významných filmových a divadelních festivalů.

tipy na valentýna blablacar

Šumavské lesy (Nová Pec)

192 km z Prahy (2 hodiny 40 minut autem)

Pohoří na hranicích s Německem a Rakouskem patří mezi jeden z nejkrásnějších krajů naší země. Různorodé členění Šumavy svým návštěvníkům zaručuje nejednu dobrou vyhlídku. Pohoří je bohaté na ledovcová jezera a na jeho území se rozprostírá vícero chráněných krajinných území.

tipy na valentýna blablacar

Na výlet do první republiky (Hradec Králové)

118 km z Prahy (1 hodina 15 minut autem)

Málokteré české město má tolik zachovalé architektury pocházející ze začátku minulého století. “Salón republiky”, někdejší královské město se pyšní gotickou katedrálou, renesanční věží i barokní radnicí na jednom náměstí! Kromě toho mu dominuje originální secesní sloh, který mu vtiskli architekté Gočár a Kotěra. Atmosféru dotváří krásné parky na břehu Labe a rozkošné kavárny.

tipy na valentýna blablacar

Východ slunce nad Lomnickým štítem (Vysoké Tatry)

372 km z Brna (5 hodin 15 minut autem)

Naši sousedé mají také spousta kouzelných míst, kam můžeš na Valentýna zavítat. Lomnický štít a majestátní horské výhledy, to je úplná tutovka. Zasněžené horské štíty, nádherná ledovcová plesa a obloha jako na dlani. Vyplatí se navštívit i nedaleké Štrbské pleso.

tipy na valentýna blablacar

Korzování na největší promenádě střední Evropy (Košice)

461 km z Brna (5 hodin 30 minut autem)

Metropole východního Slovenska a Evropské město kultury roku 2013 svým návštěvníkům nabízí skutečně stoprocentní kulturní zážitek. Od domu sv. Alžběty pro všechny milovníky architektury po muzeum letectva pro nadšence do techniky. Večerní procházka Hlavní ulicí v Košicích je povinná pro každou romantickou duši.

tipy na valentýna blablacar

Památka UNESCO a koupele v jednom (Bardejov)

465 km z Brna (5 hodin 40 minut autem)

Lázeňské město tyčící se na horním Šariši je na seznamu Světového dědictví UNESCO díky zachovalé architektuře starého města, které se stalo památkovou rezervací už v 50. letech minulého století. Po procházce mezi proslavenými červenými střechami Radničního náměstí se můžeš uvolnit v bardejovských lázních.

tipy na valentýna blablacar

Město pána Váhu a Tater (Trenčín)

465 km z Brna (5 hodin 40 minut autem)

Známé sídlo uherského vládce Matúše Čáka dominuje charakteristickým goticko-renesančním hradem postaveném na skalnatém svahu nad řekou Váh. Kromě dechberoucí vyhlídky na střední Pováží můžeš hodit minci do Fatiminy studně, která je opředená legendou o zakázané lásce. Z hradu vedou romantické úzké uličky na Mírové náměstí. Nechybí ani příjemné podniky, kde si můžeš sednout na kávu.

tipy na valentýna blablacar

Do pohádkových zlatých míst (Bánská Štiavnica)

303 km z Brna (3 hodiny autem)

Kdo chce zažít neotřelou melancholii, určitě nesmí vynechat Horehronie. Městečko Banská Štiavnica se svou pohádkovou skladbou ze zachovalých náboženských budov v centru města a nedotknutou přírodou okolo zapsalo na seznam Světového dědictví UNESCO. V okolí Náměstí Svaté Trojice můžeš najít ty nejpozoruhodnější kavárny na celém Slovensku.

tipy na valentýna blablacar

Nadchli jsme tě alespoň jednou destinací? Pak neztrácej čas, nabídni nebo rezervuj spolujízdu pro dva a užijte si zasloužený romantický víkend!

Find out more about

Víkend

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride