10 tipů jak získat více cestujících

10 tipů jak získat více cestujících

Mrkni na doporučení, co bys mohl jako řidič ještě zlepšit před jízdou, během ní i po skončení.

Pokud jsi ve spolucestování nováčkem nebo ambasadorem BlaBlaCaru, dali jsme dohromady pár tipů, které ti pomohou si více užít zkušenost s BlaBlaCarem. Je pár věcí, které mohou řidiči udělat lépe před jízdou, během ní i po skončení spolujízdy, a zaručí jim to spokojenější cestující i dobrá hodnocení.

Před spolujízdou

1. Nabídni jízdu s předstihem

Cestující většinou plánují cestu s předstihem. Čím dřív jízdu nabídneš, tím větší šanci na obsazení místa máš!

tipů jak získat více cestujících na spolujízdu

2. Zadej přesné místo odjezdu

Spolucestující potřebují vědět přesně, odkud se bude odjíždět. Navíc si tak ušetříš spoustu času s odpověďmi na otázky :) Urči přesnou adresu, např. “Praha, Hlavní nádraží” (v centru).

3. Přidej zastávku

Když při vypisování jízdy přidáš i zastávku, zvýší to tvoje šance na obsazení místa v autě. Při cestě z Prahy do Brna tak můžeš přidat třeba Jihlavu. Pokud zastavuješ ve větším městě, doporučujeme zastavit na okraji města nebo za sjezdem z dálnice.

4. Vypiš detaily o jízdě

Když vypíšeš více detailů o jízdě, místě odjezdu i příjezdu, ušetříš si spoustu času odpovídáním na dotazy. Doporuč svým cestujícím, aby si rezervovali místo – obratem pak na ně dostaneš telefonní číslo. Co se uvádí do poznámky k jízdě? Můžeš napsat třeba: “Jedu na Moravu za rodinou, vyjíždím v 17 hodin z Karlína u Invalidovny. Pojedu přes Chodov, takže tě můžu nabrat i tam. Nezapomeň s sebou vzít nějakou dobrou hudbu!”

5. Vyplň svůj profil

Přidej do svého profilu fotku sebe i auta. Cestující většinou raději cestují s těmi, o kom mají ještě před jízdou více detailních informací. Pro jednoduché vložení fotky zkus použít naši aplikaci. Vyplň si svůj profil jednoduše zde.

6. Reaguj na dotazy

Pokud nebudeš stíhat odpovídat na dotazy nebo schvalovat žádosti o rezervaci místa, cestující raději pojedou s někým jiným.  Pro rychlé používání BlaBlaCaru si stáhni naši appku do mobilu!

V den spolujízdy

Top tip: Spokojení cestující ti nechají lepší hodnocení, což znamená, že pak můžeš získat více cestujících na další spolujízdu!

7. Zavolejte si

Cestující většinou ocení osobní kontakt před spolujízdou, kdy si můžete domluvit finální detaily, třeba potvrdit přesné místo odjezdu. Číslo dostaneš hned po rezervaci.

8. Starej se o své cestující

Cestující rádi cestují v pohodlí a čistotě. Nezapomeň před spolujízdou zkontrolovat, jestli máš auto uklizené. Během cesty dodržuj silniční zákony a jezdi bezpečně! Pokud máš menší vůz, osvědčí se nabídnout pouze 2 místa vzadu.

tipů jak získat více cestujících na spolujízdu

9. Buď dochvilný

Cestující se spoléhají na to, že přijedeš na místo odjezdu včas. Pokud neočekávaně meškáš, dej jim to vědět!

Po spolujízdě

10. Uděl hodnocení

Většina cestujících, když dostanou hodnocení, zanechají na oplátku také. Čím více lepších hodnocení, tím větší šanci na obsazení volného místa v autě pro další spolujízdu!

tipů jak získat více cestujících na spolujízdu


Chceš spolujízdu vyzkoušet?

Najdi jízdu         Nabídni jízdu

Find out more about

Tipy

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride