9 appek, které ti usnadní letní cestování

9 appek, které ti usnadní letní cestování

Pokud ještě nemáš plány na léto a chceš si užít levné cestování po Evropě, roadtrip pro tebe může být to pravé ořechové!

V dalším díle našeho seriálu přinášíme tipy na 9 appek, které ti nesmí chybět v mobilu, než se vydáš na cestu.

I když je neklamnou známkou dobrodružného cestování a roadtripů určitá spontánnost, díky moderním aplikacím budeš mít přehled, co tě na cestě čeká. Nech se inspirovat náměty a dojmy lidí, kteří podobnou cestu absolvovali před tebou, a předejdeš některým problémům.


Chystáš se na roadtrip?
Najdi jízdu         Nabídni jízdu


Tady je 9 appek, které se ti na cestě budou hodit:

Pro plánování cesty:

TripAdvisor

Ještě než vyrazíš, získej odpovědi na všechny své otázky. Vyhledávání letu zkontroluje tisíce možných plánů cesty a vyhledá i ty nejnižší ceny letenek. Vyhledej a zarezervuj si pohodlný hotel nebo pronájem. Stáhni si zdarma barevného průvodce s upřímnými radami cestovatelů o tom, kde bydlet, jíst a pobavit se.

Airbnb

Pokud nerad bydlíš v hotelu a upřednostňuješ zažít lokální zkušenost včetně bydlení, nejlepší je najít si soukromý pronájem pokoje nebo bytu. Na Airbnb si můžeš vybrat z nepřeberného množství zemí i měst, stejně jako typů ubytování – od malých chaloupek až po hrady. Jenom v Praze najdeš nabídku více než 300 možností, kam složit hlavu.

Couchsurfing

Couchsurfing je pro silnější povahy. Pokud ovšem chceš poznat pravou tvář každé země, není nic lepšího! Místní lidé tě ubytují u sebe doma na pohovce. Budeš s nimi sdílet jeden byt a případně trávit i společný čas. Jak jinak poznat skutečný život v dané zemi?

BlaBlaCar

Jak se do vysněné destinace dopravit efektivně? V tom ti pomůže BlaBlaCar. Tato cestovatelská appka propojuje řidiče s volnými místy v autě a cestující jedoucí stejným směrem. Společně pak šetří životní prostředí i vlastní peněženky tím, že sdílejí náklady na cestu. Díky spolujízdě ti dovolená začne už cestou – potkáš skvělé lidi a zažiješ kopu zábavy! Díky appce a ověřeným profilům totiž dopředu víš, s kým v autě pojedeš.

phone1

Weather.com

Chceš-li se spolehnout na přesnou předpověď počasí, The Weather Channel je ideální.  Zjistíš informace jako jsou teplota, pravděpodobnost srážek, rychlost a síla větru a další užitečná data. Díky tomu si můžeš s předstihem naplánovat oblečení, které si na cestu nabalit. Tato appka je schopná zjistit předpověď počasí až na 10 dní dopředu.

Za jízdy:

Google Maps

Jsou lepší než kterákoliv navigace! Jednoduše a spolehlivě ti pomůže dostat se do cílové destinace. Kromě toho si můžeš zvolit, jestli se chceš vyhnout dálnicím, a získat přesný plán tvé cesty, předpokládanou dobu trvání a dokonce aktuální informace o dopravě.

phone2

Spotify

Hudba je nezbytná pro každý trip, proto by ani kvalitní hudební appka neměla v seznamu chybět. A Spotify je rozhodně tou nejlepší na trhu! Vyber si seznam skladeb pro cestování, nebo si vytvoř vlastní seznam oblíbené hudby.  

Po příjezdu do destinace:

Foursquare

Plánování i cestu máme úspěšně za sebou. Pokud přijedeš do cíle hladový a nevíš, kde se dobře najíst, pomůže ti appka Foursquare. Nabízí široký výběr recenzovaných restaurací nebo obchodů, které stojí za to navštívit. Na mapě si zobrazíš přesnout lokalitu místa i s adresou.

Instagram

To nejdůležitější na konec – nejcennější jsou tvé vzpomínky! Nezapomeň celý roadtrip dokumentovat, posloužit ti k tomu může skvěle Instagram. Fotky můžeš ihned sdílet s přáteli nebo rodinou. Kromě toho i v této appce najdeš pod jednotlivými hashtagy spoustu tipů na výlet v okolí destinace nebo nevšední výhled. Sdílej a objevuj tipy s ostatními cestovateli. Šťastnou cestu!

Find out more about

Tipy

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride