7 TOP tipů na víkend: Kam můžeš utéct?

7 TOP tipů na víkend: Kam můžeš utéct?

Extra prodloužený velikonoční víkend je před námi a s ním i skvělá příležitost vycestovat za hranice (všedních) dní! V BlaBlaCaru jsme dali hlavy dohromady a přinášíme ti 7 neotřelých tipů na víkend. Nezapomeň se mrknout na nabídku spolujízd na BlaBlaCaru ;)

karlovy vary tip

Karlovy Vary, 127 km z Prahy (Česká republika)

První z tipů na víkend nás nezavede daleko; pokud bys rád zůstal (skoro) doma a trochu více si odpočinul, utéct můžeš do nedalekých Karlových Varů. Dokonalý požitek z lázní, kde tě budou rozmazlovat, zní jako skvělý plán na prodloužený víkend. Nezapomeň navštívit i Pramen Vřídlo, který tryská do výšky až 12 metrů!


tip na trip

Zadar, 158 km ze Splitu (Chorvatsko)

Plný románských staveb a ruin, středověkých kostelů, stejně jako kosmopolitních kaváren a ultra-moderních architektonických skvostů – Zadar skutečně umí propojit historii a současnost. Toto fascinující město nebývá přelidněno a odkrývá svůj specifický charakter na každém rohu. Rozhodně si nesmíš nechat ujít západ slunce v Zadaru!


tip na trip

Lublin, 169 km z Varšavy (Polsko)

Lublin připomíná uměle vytvořenou středověkou filmovou kulisu, a co víc, má dokonce svůj hrad. Procházet se starým městem a nasávat zdejší historii a pozitivní vibrace, to je ideální způsob, jak si užít klidný víkend.


Bělehrad, 379 km z Budapešti (Srbsko)

Ležící na soutoku řek Sáva a Dunaj, Bělehrad je považováno za jedno nezajímavějších evropských měst. Pojdi se živými ulicemi a užívej si barevnou scenérii místních domů. A nezapomeň navštívit i park a komplex Kalemegdan, ve kterém dominuje Bělehradská pevnost, která je rozhodně největší historickou perlou města.


tip na trip

Würzburg, 278 km z Mnichova (Německo)

Proslulé svým uměním a architekturou, město Würzburg je domovem nejslavnějších německých barokních staveb. A co více, díky své poloze uprostřed franckých vinic je toto místo ideální zastávkou k degustaci vín.


Jezero Balaton, 104 km z Budapešti (Maďarsko)

Jen hodinu cesty z hlavního města Maďarska přijedeš k překrásnému jezeru Balaton. Místní zde přijíždějí trávit víkendy, užívat si vodní sporty nebo jen trochu vypnout po náročném pracovním týdnu. Na první pohled modrá, osvěžující voda uprostřed maďarského vnitrozemí přispívá k uvolněné a svěží atmosféře.


tip na trip

Cinque Terre, 235 km z Milána (Itálie)

Založeny okolo roku 700 a jako součást světového dědictví UNESCO zapsány roku 1997, těchto pět překrásných rybářských vesniček nabízí jeden z nejmalebnějších výhledů na pobřeží v celé Evropě.


Vybral sis z našich tipů na víkend? A jak ti může BlaBlaCar pomoci dostat se do vysněné destinace?

Právě díky spolujízdě si můžeš vyhledat a nabídnout jízdy vedoucí do míst, která jsou klasickou dopravou jinak těžko dostupná. Jakmile najdeš řidiče, který vyráží do stejného cíle jako ty, nebo alespoň poblíž, neboj se jej zkontaktovat a domluvit se na přesném místě příjezdu. Řidiči si občas rádi zajedou, aby ti pomohli dostat se tam, kam potřebuješ.

Najdi jízdu                 Nabídni jízdu

Z prodlouženého víkendu je třeba vymáčknout co nejvíce dobrodružství a to díky BlaBlaCaru začíná už samotným odjezdem!

Find out more about

Víkend

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride