Není kufr jako kufr. Jak na spolujízdu se zavazadly?

Není kufr jako kufr. Jak na spolujízdu se zavazadly?

Je čas sbalit si kufry a vyrazit na výlet! Jen měj na paměti, že řidič nemusí mít dostatek místa v úložném prostoru. Jak z toho ven?

Každý má jiné zvyky a potřeby během cestování, které většinou záleží na důvodu jeho cesty. Někdo cestuje nalehko jen s batůžkem, někdo jiný si sbalí celý loďák a vydává se na dlouhou pouť. Je třeba mít na paměti, že pro cestování spolujízdou se kufr tvůj i tvých spolucestujících musí vejít do úložného prostoru. Jinak tě při odjezdu čekají nepříjemné komplikace.

Rozměry kufru na BlaBlaCaru

Na BlaBlaCaru nenajdeš striktní pravidla pro rozměry kufru tak, jak jsi zvyklý třeba během cestování letadlem. Pro jednodušší domluvu s řidičem spolujízdy jsme ale vytvořili 3 různé orientační velikosti. Čemu odpovídají?

  • “Malé” je většinou batoh, který si bereme na záda, a vejde se všude (5 kg)
  • “Střední” je podobné příručnímu kufru do letadla (10 kg)
  • “Velké” bývá velký kufr, který zabere opravdu hodně místa (20 kg)

Samozřejmě je možné si tyto navrhované kategorie velikostí zavazadel vyložit jakkoliv. Tyto popisky slouží spíše jako vodítko pro snadnější domluvu. Záleží také na konkrétním typu vozu a velikosti úložného prostoru, který uvidíš na fotce u nabídnuté jízdy.

Pokud máš před cestou pochybnosti o tom, jak velký kufr a kolik věcí si můžeš vzít s sebou, doporučujeme zkontaktovat se s řidičem a zeptat se ho na detaily.

spolujízda s kufry

Nabízíš spolujízdu?

Jako řidič měj na paměti, že většina tvých cestujících pojede s nějakým zavazadlem. Když nabízíš jízdu, vhodně vyber velikost kufru, který si každý cestující může do auta vzít. Během vyplňování informací o nové jízdě vyber z dostupných velikostí “malé”, “střední” nebo “velké”. Neboj se do popisku jízdy zmínit konkrétní velikost úložného prostoru tvého auta a třeba také, kolik věcí s sebou povezeš už ty sám. Cestující, kteří si nabídku prohlédnou, pak zjistí na první pohled, jestli nabízíš dostatek místa pro vše, co si potřebují na cestu vzít.

Hledáš spolujízdu?

Pokud jsi cestující, vždycky bys měl respektovat velikost zavazadla, kterou uvedl řidič v nabídce jízdy. Koneckonců, řidič opravdu ví nejlépe, kolik kufrů se do jeho auta vejde! Pokud si s sebou chceš vzít nějaké nezvyklé věci, jako třeba sportovní náčiní nebo jiné vybavení, nejlepší je domluvit se s řidičem předem. Pokud bude moci, určitě ti vyjde vstříc.


Hezké balení na tvou další spolujízdu!
Najdi jízdu         Nabídni jízdu


Find out more about

Tipy

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride