Jan: Moje zkušenosti s BlaBlaCarem

Jan: Moje zkušenosti s BlaBlaCarem

Zajímají tě zkušenosti lidí, co BlaBlaCar používají? Na cestě můžeš potkat spoustu zajímavých lidí. Inspiruj se zážitky našich členů a poděl se s námi o ty tvé!

Jmenuji se Honza a rád bych se podělil o své zkušenosti se spolujízdou. Jako introvert si vždy chráním tu královskou výsadu ticha a, když to uznám za vhodné, zapnu jen oblíbenou hudbu a můžu celou cestu mlčet. Pochopil jsem ale, že spolujízda je úžasná networkingová platforma. Při tak fascinujících lidech, které během cesty potkávám, není ticho vůbec třeba!

Vlastní spolujízda?

Můj první nápad na startup byla aplikace pro spolujízdu s pracovním názvem Hajde(.sk). Vznikla z popudu masivního nárůstu skupiny na Facebooku pro spolujízdu na trase Bratislava – Revúca a zpět, odkud pocházím. Do appky jsme nakonec nešli, v té době už byl pěkně rozběhnutý Jízdomat, který jsem sám začal častěji používat na trase Bratislava – Brno – Praha, kam jsem se postupně přestěhoval.

Po odkoupení Jízdomatu firmou BlaBlaCar jsem novou platformu z trucu odmítal používat. Nelíbilo se mi převzetí lokálního startupu velkým hráčem. Typické odmítání neznámého. Předpojatá provinciálnost však nakonec ustoupila zdravému rozumu a potřebě ušetrit náklady a začalo něco úžasné. Začal jsem potkávat neuvěřitelně zajímavé lidi!

Rád bych se podělil o své zkušenosti, ale některá jména jsem raději změnil.

Cestující Peter

Nájemný fotograf. Nabíral jsem ho v pražském obchodním centru, kde měl zákazku na produktové focení diamantů. Cestoval do Bratislavy a prospal značnou část cesty po náročném dni, během kterého ho okradli. Obvykle dost pracoval, cestoval a klasicky spal minimálně. I tak jsem se za tu chvíli o něm něco stihl dozvědět.

Fotí opravdu špičkově. S mobilem to umí líp než já se zrcadlovkou! Modelky, festivaly, koncerty, akce, párty, produkty, cokoliv zaměří jeho hledáček, vznikne vymakané dílo.

Peter ma vynikající nápady i v marketingu a rád od té doby sleduji, kde se nachází a na čem pracuje. Během loučení v Bratislavě mě zval k sobě na byt na párty před jeho odjezdem do Monaka, kam letí fotit modelky. Takový člověk v každém něco zanechá. Peťo, ať se ti daří a dobře relaxuje!

Startupista Matěj

Stál u zrodu už neúspěšného projektu EcoCapsule, který se sice zasekl, ale zarezonoval i v médiích. Z Prahy se už odstěhoval, takže jsme to pivo nestihli dát. I přesto vím, že se na něj můžu kdykoliv obrátit, jakmile narazím na nápad nebo projekt, který mě přerůstá. Moc se mi líbí jeho přístup k podnikání.

Olinka, cestovatelka

Sedla mi do auta, jak jinak než nečakaně, na poslední chvíli. Píše renomovaný cestovatelský blog. Naučí tě, jak si sehnat super levné letenky, ubytování zadarmo, místního průvodce. Jak se přestat vymlouvat na peníze, nedostatek času a zvednout zadek a s úsměvem ho přestěhovat za hranice. Ukáže ti, jak na cestách zažít co nejvíc, i jak během nich pracovat nebo se vzdělávat. Projela už celou Evropu, čast Asie a blízkého východu. Největší její vychytávka byl let do Japonska za 5 000 Kč. Srdečně doporučuji její blog!

Kouč Matěj

Matěj nasedl do auta v Brně. Přisedl si s otázkou, čím se živíme, že on prodává parfémy, různě po autech, na stanicích. A prý když už jsme při tom…. Ve skutečnosti je to však zkušený kouč, mentor a certifikovaný instruktor smíchu (yoga laugh). Pracuje se stresem, motivuje a posouvá lidi dál. Je propagátorem kritického myšlení v dnešním zmateném virtuálním světě.

Upřímně mám z BlaBlaCaru radost a toto je můj způsob, jako jim poděkovat. Za napsání tohoto blogu mi nikdo nic nezaplatil, ani mě o to nepožádal. Je to sdílení pár reálných zážitků, které jsem získal díky virtuální službě.

zkušenosti s blablacarem

Find out more about

Medailonky

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride