O nás

Vnášíme do světa cestování svobodu, férovost a přátelství.
- MISE SPOLEČNOSTI BLABLACAR

BlaBlaCar je světový lídr v oblasti komunitního cestování, spojuje přes 90 milionů lidí a umožňuje jim sdílet jízdy na 22 trzích světa. Díky moderním technologiím dokáže BlaBlaCar zaplnit prázdná místa v autě i po cestě, propojuje lidi, kteří hledají spolujízdu nebo chtějí jet autobusem, a pomáhá dělat z cestování levnější, pohodlnější a družnější záležitost. Kromě toho BlaBlaCar svou cestovatelskou sítí chrání životní prostředí, jelikož se díky nám každoročně spojí přes 120 milionů lidí a ušetří tak 1,6 milionu tun oxidu uhličitého.

JAK TO VŠECHNO ZAČALO

Když se Fred o Vánocích 2003 potřeboval dostat za rodinou na francouzském venkově, byl to pro něj problém – neměl totiž auto a všechny vlaky byly plné. Když se mu povedlo přemluvit sestru, aby pro něj zajela, začal si po cestě všímat, kolik aut veze jen jednoho cestujícího, řidiče. Napadlo ho, že všechna ta prázdná místa v projíždějících autech by se mohla stát začátkem nové cestovatelské sítě. K Fredovi se přidali spoluzakladatelé Francis a Nicolas a v průběhu dalších deseti let se téhle trojici povedlo z jednoduchého nápadu udělat světovou jedničku ve spolujízdě, která dnes propojuje miliony lidí, kteří mají namířeno stejným směrem. Seznam se s příběhem prvních deseti let budování platformy BlaBlaCar v naší „Inside Story“ (Příběh jak ho neznáte)!

Zleva doprava:

Nicolas Brusson, výkonný ředitel; Francis Nappez, technologický poradce výkonného ředitele; Frédéric Mazzella, zakladatel a generální ředitel BlaBlaCar

BLABLACAR V ČÍSLECH

  •  90 milionů členů
  • 22 zemí
  • 25 milionů cest za kvartál
  • celkově s námi naši členové od založení BlaBlaCar ušetřili přes 1,4 miliardy euro
  • průměrná délka jízdy s BlaBlaCar je 263 kilometrů
  • Od vzniku platformy BlaBlaCar naši členové najezdili už 30 miliard kilometrů

JAK JSME NA TOM S ŽIVOTNÍM PROSTŘEDNÍM?

Díky BlaBlaCaru se daří zdvojnásobit zaplněnost aut a přitom snižovat dopady na životní prostředí. V roce 2018 se díky spolujízdě v rámci platformy BlaBlaCar povedlo ušetřit 1,6 milionů tun oxidu uhličitého, jelikož plné auto je v porovnání s jinými způsoby dopravy efektivnější, lidi se během spolujízdy snaží řídit lépe, a v neposlední řadě taky proto, že BlaBlaCar inspiruje lidi i ke spolujízdě mimo platformu. Víc se můžeš dozvědět v naší zprávě, „Zero Empty Seats“ (Žádná prázdná místa).

Spolujízda navíc vytváří unikátní prostředí, ve kterém se setkávají lidé, kteří by se jinak možná nikdy nepotkali, ale spojila je právě společná jízda.

– „Bringing People Closer“ (Sbližujeme lidi) je nejnovější studie o společenských dopadech spolujízdy, která nabízí bližší pohled na společenské vazby utvářené právě spolujízdou.

– Ve studii „Entering the Trust Age“ (Přichází věk důvěry), kterou jsme provedli spolu s univerzitou NYU Stern, se čtenáři seznámí s digitálními nástroji pro budování důvěry, které pomohly BlaBlaCaru vytvořit důvěru na takové úrovni, která umožňuje milionům lidí sdílet i dlouhé cesty.

PRO TY, KTEŘÍ CHTĚJÍ O BLABLACAR VĚDĚT VÍC

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride