Můj první BlaBlaCar: Hynek B.

Můj první BlaBlaCar: Hynek B.

Zajímají tě příběhy lidí, co BlaBlaCar používají? Připravili jsme nový seriál na BlaBlaLife o prvních zkušenostech našich členů!

Hynek je jedenadvacetiletý student podnikové ekonomiky v Boleslavi a momentálně studuje v zahraničí, konkrétně ve slovinském městě Maribor. Dříve ještě spolujízdu nezkoušel a jelikož je cesta mezi Slovinskem a Českem na BlaBlaCaru poměrně frekventovaná, může se námi teď podělit o svůj první zážitek.

hynek-b

Do Slovinska mě odvezli rodiče, takže všechno bylo v pohodě. Po několika týdnech jsem ale začal přemýšlet, jak bych se na konci semestru mohl dostat domů, a vzpomněl jsem si na BlaBlaCar, o kterém jsem předtím četl na internetu. Našel jsem si webovky, trochu je prolistoval a řekl jsem si, že nemám co ztratit. Přihlásil jsem se prostřednictvím Facebooku, takže mi to zabralo asi 10 sekund.
- Hynek B.

Hynek si našel vhodné spojení, rezervoval si místo a kontaktoval řidiče. Prostřednictvím soukromých zpráv si dohodli místo a čas setkání, poznávací znamení a zbylo už jen čekat na místě. A co obavy před první spolujízdou?

Pár lidí mi říkalo, že by se asi báli takhle někam jet s někým cizím. Přiznám se, že jsem ze začátku měl také malinko obavy, ale nakonec jsem je zahnal s tím, že když by člověk nevypadal důvěryhodně, tak k němu do auta prostě nevlezu a odejdu. Můj řidič navíc už měl i kladná hodnocení, takže jsem se cítil v pohodě. Velkým plusem pro mě je možnost přečíst si u řidiči velké množství informací a vyhnout se tak nepříjemným incidentům.
- Hynek B.

Na místo přijel pán vracející se ze služební cesty z Bělehradu, v zeleném Volvu. Dalším spolucestujícím byl Chorvat, narozený ve Finsku a studující na Erasmu v Praze. Měli spoustu společných zájmů, takže cesta ubíhala pěkně, na rakousko-českých hranicích byly bohužel kolony kvůli rozestavěné dálnici, stejně tak na D1. Do Prahy se Hynek dostal po necelých sedmi hodinách. Za cestu zaplatil 645 korun, což je výhodnější než jet autobusem nebo vlakem, a navíc i rychlejší a pohodlnější.

hynek_maribor_city

Výhod v porovnání například s autobusem našel hned několik. Asi tou největší výhodou byla možnost domluvit se a zastavit, kdykoliv bylo potřeba, ať už na WC nebo jen se protáhnout. To člověk cítí především na delší trase a v autobuse to z 99 % možné není.

Účet na BlaBlaCaru má Hynek už od půlky března. Aktivně ho začal využívat ve druhé polovině dubna, kdy cestoval z Mariboru do Prahy. Z Prahy potom nabídl cestu už jako řidič, takže si aplikaci vyzkoušet i z druhého břehu. Přihlásil se mu další student.

Bylo to fajn. Cestu bych absolvoval tak jako tak, takhle jsem ušetřil zhruba čtvrtinu nákladů a ještě si po cestě popovídal.
- Hynek B.

Hynek ještě stále studuje v Mariboru. Pokud někdy pojedeš kolem, třeba najdete společnou cestu! Jeho zážitky ze studia ve Slovinsku si můžeš přečíst u něj na blogu.

hynek_maribor_friends

Find out more about

Medailonky

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride