Můj první BlaBlaCar: Ondra P.

Můj první BlaBlaCar: Ondra P.

Zajímají tě příběhy lidí, co BlaBlaCar používají? Připravili jsme nový seriál na BlaBlaLife o prvních zkušenostech našich členů!

Ondřejovi už před časem připadaly projekty sdílené ekonomiky zajímavé. Měl trochu obavy ze systému fungování komunity, protože není velkým příznivcem online sociální sítí a světů, na druhou stranu ho nebaví časté cestování o samotě. Sice občas brával stopaře, ale pozvat si do auta úplně cizího člověka mu tak úplně nevyhovovalo. První zkušenost se sdílením a spolujízdou přišla na BlaBlaCaru.

profil blablacar

Registrace na BlaBlaCaru je hotová hned a kromě toho, že počítá s propojením na sociální sítě, nejsem oproti ostatním asi v žádné nevýhodě. Profil na žádné sociální síti totiž nemám. Moje první nabízené jízdy i tak nikdo nevyužil. Nevěděl jsem, jestli dělám něco špatně (možná, že jsem nováček a nemám žádné zkušenosti).
- Ondra P.

První platnou spolujízdu měl sice jen na cestě mezi Hradcem Králové (terminálem) a Pardubicemi (nádražím), ale byla fajn!

Našli si mě dva kluci, kdy ten, který spolujízdu rezervoval, byl také nováček na BlaBlaCaru. Z první cesty měli možná větší obavy než já :) Domlouvali jsme se na poslední chvíli. Řekl jsem, že jsem na cestě a spolujízdu stíhám odbavit (byl jsem tak deset minut od místa setkání, takže jsem rychle přeplánoval trasu a zajel pro kluky). Setkání proběhlo v pohodě a samotná jízda stejně tak.

Podle všeho byli kluci rádi nejen za možnost nepařit se v hromadné dopravě, cestou probrali spousty témat a i za krátkou cestu se všichni shodli na tom, že registrace na BlaBlaCaru pro ně byla přínosná.

clen blablacar

Spolujízda i s mazlíčkem

Na druhou spolujízdu dorazil Ondra se zpožděním asi 20 minut (kolony v Hradci a Pardubicích si prý vzaly svoji daň). Byli ale s cestujícími ve spojení, takže to dobře dopadlo. Cesta Pardubice – Praha metro Letňany mohla začít!

Druhá spolujízda byla i se čtyřnohým parťákem. Domluvili jsme se na tom dopředu a pravda byla, že jsem o tomto pasažérovi nevěděl celou cestu. Jeli jsme s Martinem, to byl oproti mně už ostřílený mazák BlaBlaCaru. Řekl mi třeba, že mé první nabízené spolujízdy asi probíhaly v časech, kdy jezdí málo lidí. Takže nejspíš proto jsem dříve cestující nenašel.
Kvůli zpoždění na cestě se domluvili, že Ondra cestujícího odveze až na místo, kam bude potřebovat. Jaké překvapení, že to byla právě půda VŠ ČZU? Díky Martinovi tak po pár letech zavítal na místa, kam chodil několik let za vzděláním. A jak hodnotí své první zkušenosti se spolujízdou?
Obě spolujízdy byly fajn, normální lidé, normální rozhovory. Byť byla cena dána, všichni zaokrouhlovali směrem nahoru :-). Pro mě je BlaBlaCar kolegou do nepohody; můžu někomu pomoci a zároveň nejsem na cestách pořád sám. Co se hodnocení týče, svoje hodnocení jsem víceméně řekl už v autě, takže všichni věděli, jak to z mé strany bude.
Pokud jsi taky řidič-nováček a prozatím jsi nezískal prvního cestujícího, mrkni na 10 tipů, co bys mohl při nabízení jízdy vylepšit.

Vyrážíš na cestu?
Najdi jízdu         Nabídni jízdu


spolujizda

Find out more about

Medailonky

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride