BlaBla Průvodce: Vídeňský řízek v Prátru

BlaBla Průvodce: Vídeňský řízek v Prátru

BlaBla Průvodce ti přináší nejlepší rady, co navštívit v českých i zahraničních destinacích, přímo od členů komunity BlaBlaCaru.

Filip s Dušanem z pořadu Výleťák, který můžeš pravidelně sledovat na Streamu, cestují po Česku i do zahraničí a vybírají si destinace, které by tě mohly inspirovat k dalšímu zajímavému výletu. Na jejich další výpravě do města Vídeň se svezli s řidičem Tomášem z BlaBlaCaru.

Reportáž z cesty:

Co by ti poradil navštívit ještě další člen BlaBlaCaru řidič Ondra?

blablacar profil

Objev zajímavá místa ve Vídni

O klasických turistických místech jako je Schönbrunn nebo Prátr už padlo mnoho. Co bych ale poradil já, nějakou specialitku, kam se možná jen tak nevydáš a která za to rozhodně stojí? Navštiv FavoritenStrasse! Je to takové město ve městě. Jde o známou ulici, která je plná Turků a přistěhovalců. Nasaješ tam zajímavou lokální atmosféru a jistě si s sebou odneseš hodně zážitků.

Kdo se chce vydat do Vídně na vánoční nákupy, tak tomu doporučuji zastavit se v SCS nákupním středisku. Je tam opravdu hodně obchodů včetně některých, co ani nemají pobočky v České republice.

Kde to žije?

Mám pár oblíbených míst, kam rád zavítám. Třeba si vybereš z těchto tipů: Dachboden – střešní bar v hotelu 25hours. V oblasti Donau Kanal – za nejlepší považuji Hermand Strand Bar nebo It´s all about the meat baby. Dělají tam vynikající burgery.

Nad Vídní je také skvělá vinice – ideální je vyjet si na horu Kahlenberg a sejít vinicemi zpět dolů. Po cestě se můžeš občerstvit skvělým vínem. :) Během léta doporučuji i Rathauz platz, kde se neustále pořádají nějaké kulturní akce.
vídeň víno
Za skvělým jídle bych doporučil vydat se na Naschmarkt, což je taková tržnice dobrot. Nejlepší je falafel! Jedná se o bezmasý pokrm pocházející z Egypta. Jedná se o smažené kuličky z bobů nebo z cizrny. Za tradičním rakouským jídlem jako je národní vídeňský řízek většinou vyrážím do Plachutta restaurants. No a v létě, když je chuť na zmrzku, tak jedině v Zmrzlina Tichy na Reuman platz nebo Balkan street.

Chystáš se do Vídně na vánoční nákupy?
Najdi jízdu         Nabídni jízdu


Šťastnou cestu!

ridesharing

Find out more about

Průvodce

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride