BlaBla Průvodce: Nejlepší místa v Praze

BlaBla Průvodce: Nejlepší místa v Praze

BlaBla Průvodce ti přináší nejlepší rady, co navštívit v českých i zahraničních destinacích, přímo od členů komunity BlaBlaCaru.

Letní cestování nemusí všechny lákat za hranice naší země. Vždyť i doma najdeme spoustu míst, která jsme ještě nenavštívili a která rozhodně stojí za to! Zeptali jsme se 3 členů BlaBlaCaru, kteří žijí v naší matičce Praze, co by žádný turista rozhodně neměl opomenout.
blablacar-radek

blablacar-michal

blablacar-martina

Objev zajímavá místa v Praze

Radek: Praha, jako hlavní město České republiky, je slavná nejen kvůli pivu a těžké lokální kuchyni. Za mě jsou nejznámější a nejkrásnější Hradčany a Pražský hrad. Rozhodně se vyplatí navštívit také Katedrálu sv. Víta a podívat se na korunovační klenoty. Nenech si ujít překrásný výhled na celou Prahu a Karlův most. Další klasikou je asi Staroměstské náměstí a Týnský chrám, stejně jako Orloj.

prague

Michal: Praha je překrásná :) Kdo ji ještě nestihl navštívit, určitě si nesmí nechat ujít: Hrad, Malou Stranu (například Nerudovu ulici pod Pražským hradem), Katedrálu sv. Víta, Zlatou uličku, zahrady nebo Strahovský klášter – ten má neuvěřitelnou knihovnu!

Martina: Praha je boží! Určitě každému doporučuji Free Prague Sightseeing Tour – pokud umíš anglicky, omrkneš Prahu s průvodcem a až na konci, podle toho, jak se ti prohlídka líbila, mu dáš dýško. Vyzkoušela jsem: New Prague Tours a Extravaganza Free Tour.

library_strahov 

Kde to žije?

Radek: Můj bar číslo jedna je stoprocentně La Casa de la Havana Vieja – kubánský koktejl bar, kde mají více než 100 druhů různých rumů ze všech koutů světa. Dlouhá ulice v Praze je asi taková klasika, kterou by měl navštívit každý, kdo chce jít v Praze v noci ven. Nejvíc to žije Harley‘s Baru, Hemingway baru, ten je teda trochu bokem, ale je to překrásný bar ve stylu spisovatele Hemingwaye, v James Dean Prague – to je zase bar a restaurace v americkém stylu (je super tam zajít na snídani nebo nedělní brunch).

Michal: Hodně záleží na atmosféře místa, které hledáš, protože v Praze je hodně možností výběru. Hlavně v centru najdeš spoustu restaurací, blízko Staroměstského náměstí, které jsou populární mezi turisty. Můj šálek kávy to teda není – jsou většinou předražené a taková ta starodávná česká atmosféra mi přijde falešná. Pokud hledáš kvalitní a doporučované místa, mrkni na Trip Advisor nebo Foursquare a nemůžeš chybovat.

Co baví mě? Krystal Mozaika Bistro v Karlíně, na Smíchově: Wine Food Market, Lavande Restaurant, Plzeňský restaurant Tradice, Lokál v Dlouhé ulici, U Bílé kuželky na Malé Straně – tady potřebuješ rezervaci alespoň den předem, ale za odměnu tě čeká ta nejlepší točená Plzeň v Praze.

Martina: Moje TOP 6 pro místa v Praze jednoznačně zní Letná a Kyvadlo, ten výhled na Prahu je dechberoucí! Twenty7 v Holešovicích a jejich nejlepší hipsterské snídaně. Pokud to tu ještě nezaznělo, tak Náplavka na břehu Vltavy u Palackého náměstí.. nemám k tomu co dodat, tu atmosféru si každý musí zažít sám. Kavárna, co hledá jméno je nová kavárna na Andělu, ještě jsem tam nebyla, ale slyšela jsem jen samou chválu. A nakonec rozhodně zmrzlina Angelato, dám ruku do ohně, že je ta nejlepší na světě.

Letna_Prague_metronom

Ideální místo pro odjezd spolujízdy

Opletalova ulice, blízko Hlavního nádraží a Václaváku: GPS 50.083897, 14.432789
Zastávka Pernerova u autobusového nádraží Florenc: GPS 50.089877, 14.447925
Blízko letiště OC Šestka: GPS 50.093388, 14.290992
Černý Most, parkoviště u KFC nebo Mc´Donaldu, případně K+R parkoviště poblíž metra
Klasikou je OC Chodov na výjezdu z Prahy


Chystáš se do Prahy?
Najdi jízdu         Nabídni jízdu


Šťastnou cestu!

ridesharing

Find out more about

Průvodce

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride