BlaBla Průvodce: S Výleťákem do Bratislavy

BlaBla Průvodce: S Výleťákem do Bratislavy

BlaBla Průvodce ti přináší nejlepší rady, co navštívit v českých i zahraničních destinacích, přímo od členů komunity BlaBlaCaru.

Na Streamu můžeš pravidelně sledovat cestovatelský pořad s názvem Výleťák. Redaktoři Filip s Dušanem cestují po Česku i do zahraničí a vybírají si destinace, které by tě mohly inspirovat k dalšímu zajímavému výletu. Na jejich další cestě do Bla.. Bratislavy si poprvé vyzkoušeli spolujízdu s BlaBlaCarem!

Mrkni na jejich reportáž z cesty:

Pokud ti tipy od Dušana a Filipa nestačily, máme pro tebe další od členky BlaBlaCaru Zuzky:

zuzana jakubkova

Objev zajímavá místa Bratislavy

Naprostou nezbytností je návštěva Bratislavského hradu. Navnadit tě může pár zajímavostí: je až zarážející, že od roku 1811, kdy vyhořel, až do roku 1953, kdy se začalo s jeho rekonstrukcí, byl hrad jen ruinou. V tom období se dokonce zvažovalo jeho zbourání! Rakouské Alpy jsou z Bratislavy vzdálené více než 100 km. Z věžičky hradu je ale za příznivého počasí uvidíš. Za vstupné do Bratislavského hradu zaplatíš od 2 Eur. Michalská brána je bývalá brána bratislavského městského opevnění a je taky jediným zbytkem tohoto původního opevnění. Nabízí ikonický výhled na Staré Město.

Devínský hrad jsou zříceniny gotického, později přestavovaného hradu, nad městskou částí Bratislavy Devín. Zabírají téměř celé temeno hradní skály nad soutokem Dunaje a Moravy. Když už budeš v Bratislavě, tak Devín určitě stojí za obhlídku – už kvůli překrásným výhledům na okolí hlavního města. Pokud máš raději moderní architekturu, Most SNP je nepřehlédnutelnou stavbou, připomínající ufo na vrcholu pylonu. Jednoznačně patří k nejznámějším a nejfotografovanějším dominantám Bratislavy.

Kvůli vyhlídce bych nakonec ještě doporučila Slavín. Je to památník nacházející se vysoko nad Bratislavou, v části Starého Města. Připomíná sovětské vojáky padlé ve 2. světové válce.

Bratislavy-Devín

Kde to žije?

Rozhodně se řadím mezi gurmány a ta nejlepší gastro místa v Bratislavě mám obšlápnutá. Zylinder na Hviezdoslavovom náměstí  je jedním z favoritů. Je to trochu posh místo a vaří tu speciality z 1. republiky. Restaurace Fach si peče svůj vlastní chleba a všechno, co podávají, je extra čerstvé. Regal Rooftop najdeš na střeše vedle Michalské brány a dostaneš tu úplně famózní burger za 6 Eur. Bistro SOHO jsou podniky v Auparku a na Laurínské. Pokud máš rád asijskou kuchyni, za normální cenu (kolem 6 Eur) se tu výborně najíš. Legenda bratislavské kuchyně je ale okénko se 75 druhy palačinek Lacinka pod Hlavním nádražím.

burger

Ideální místo pro odjezd spolujízdy

Většinou se snažím domluvit si spolujízdu z ulice Einsteinova vedle Incheba arény – to je, když jezdím z Petržalky. Pokud si chceš domluvít místo setkání ze Starého Města, doporučila bych domluvit se na Náměstí Franza Liszta.


Chystáš se do Bratislavy?
Najdi jízdu         Nabídni jízdu


Šťastnou cestu!

ridesharing

Find out more about

Průvodce

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride