5 termálních měst, kde se v zimě ohřeješ

5 termálních měst, kde se v zimě ohřeješ

Chceš se schovat před mrazivým počasím? Dali jsme hlavy dohromady a vybrali 5 TOP termálních destinací v blízkém okolí!

Mrazivá zima se vlády drží už hodnou chvíli. Možná jsi uvažoval o místech, kde by se dalo trochu ohřát? Připrav se na teplé jarní paprsky a navštiv jednu z populárních lázeňských destinací. Krásně si odpočineš a očistíš tělo i mysl.

St. Martins nedaleko Frauenkirchenu (Rakousko)

179 km z Brna (2 hodiny autem)

Termální lázně nedaleko Neusiedler See v lůně nedotknuté přírody nabízejí pět vnitřních a tři venkovní bazény. Horké prameny vyvěrají s teplotou 43 stupňů a pH hodnotou 7,9. Pokud se potřebuješ uvolnit a relaxovat, rakouské St. Martins je to pravé místo. Tříhodinový vstup stojí 18 euro (490 Kč).

termální lázně st. martins


Vyrážíš do termálů a chceš si domluvit spolujízdu?

Najdi jízdu         Nabídni jízdu


Gellért v Budapešti (Maďarsko)

325 km z Brna (3 hodiny autem)

Jedny z nejznámějších maďarských lázní pocházejí z 15. století. Takzvané “blatné lázně” byly populární i mezi Turky díky svým horkým pramenům, jejichž teplota dosahuje od 26 do 38 stupňů. Prostředí lázní bylo postavené v secesním slohu a tak, jak je známe dnes, jsou přístupné od roku 1918. Celodenní vstup se pohybuje kolem 5000 Ft (430 Kč).

termální lázně gellért budapešť

Krynica-Zdrój (Polsko)

309 km z Ostravy (3 hodiny a 30 minut autem)

Koupele Krynica s 200 let dlouhou tradicí najdeš u hranic Polska a Slovenska. Starodávné lázeňské město je poseté monumentálními budovami sanatorií a historických lázeňských budov, ale i městskou zelení a fontánami. Kromě lázní je tu k dispozici lyžařský areál. Celodenní vstup do lázní u parku Zdrojowy se pohybuje od 100 Kč.

termální lážně krynica

Rajecké Teplice (Slovensko)

124 km z Ostravy (2 hodiny autem)

Nejznámější léčivé koupele na Slovensku využívají prameny s teplotou 38 stupňů a léčí funkční i degenerativní nemoci pohybového aparátu. Kromě lázeňského areálu v antickém stylu si můžeš užít i přírodu okolo, které dominuje zejména Rajecké jezírko. Douhodinový vstup do termálních lázní se pohybuje kolem 10 euro (270 Kč).

termální lázně rajecké teplice

Luhačovice

316 km z Prahy (3 hodiny a 15 minut autem)

Kvůli dobrým termálům není třeba jezdit daleko! Na návštěvu termálních lázní v Česku tě pozveme do Bílých Karpat, města Luhačovice. Ty se řadí mezi jedny z nejlepších léčebných míst v Evropě pro potíže s dýchacími cestami. Město je také proslavené jedinečným stylem, který mu dodal architekt Dušan Jurkovič. Dvoudenní pobyt s vícero službami lze objednat už okolo 1800 Kč.

termální lázně luhačovice

Find out more about

Víkend

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride