Lucky cesta domů aneb 15 dní na cestě Balkánem

Lucky cesta domů aneb 15 dní na cestě Balkánem

9. díl: Populární česká novinářka si na vlastní kůži vyzkouší spolujízdu. Dostat se s ní chce až do Istanbulu a zpět! Sleduj seriál Lucky cesta na BlaBlaLife.

Lucie Radová je významná česká novinářka, blogerka a také cestovatelka. Právě kvůli své turistické vášni se rozhodla vyzkoušet stále populárnější sdílenou ekonomiku a její další cestovatelské dobrodružství ji zavádí mimo jiné do Srbska, Maďarska, Chorvatska, Turecka a Rumunska. V každé zemi si Lucka dává za cíl přiblížit se tamním zvykům a kultuře, a proto dostala seznam úkolů, které ve spolupráci s místními obyvateli splní. Do jednotlivých destinací jí dopraví řidiči, kteří aktivně využívají spolujízdu, ubytování jí poskytnou místní lidé. Díky tomu má jedinečnou možnost nasát pravou atmosféru dané země. Už je na cestě domů a právě spolujízdou dorazila do Čechy oblíbené destinace – do Chorvatska.


Chceš vyrazit taky?
Najdi jízdu         Nabídni jízdu


Z deníčku Lucky

Čtrnáctý den na cestě

„Tak, dámy, dnešní jízda bude o pět Euro dražší. Protože právě jdu nabrat támhle ty dva modely a za takovou zkušenost si musíte připlatit,“ prohodil náš řidič Dejan a zatočil směrem ke dvěma mladým, opáleným, svalnatým klukům. My, holky, se chichotaly, jejich košile totiž nebyly zapnuté ani na jeden knoflíček…

Nakonec se opravdu ukázalo, že to jsou modelové, a jeden z nich i s ambicemi stát se hercem. Samozřejmě jsem se s nimi hned chtěla vyfotit, což mi ovšem nedovolili. Prý by jim to nepovolil agent. Tak jsem se zapřisáhla, že tu fotku nikde nezveřejním, jen ji budu ukazovat svým kamarádkám. Takže, milé kamarádky…

models

Řidič Dejan byl nejvíc nejvtipnější řidič na celé cestě. V polovině cesty zastavil u jednoho café s nádherným výhledem a všem nám koupil kávu. Měli tam i výborné pekařství, tak jsem si nakoupila místní dobroty a pak se s plnou pusou ptala kluků, jestli musí dodržovat nějaké diety. Prý jo a pak se už se mnou moc nekamarádili… Celkem jsme jeli šest hodin, ale uteklo to tak rychle, až mi bylo líto z auta v Zadaru vystoupit. Také jsme si slíbili, že se brzy uvidíme v Praze a ve Slovinsku.

zadar

V Zadaru jsem stihla vylézt na věž s výhledem na celé město a pak se rozplývala nad úchvatným západem slunce. Ten je tu mimochodem vyhlášený, takže nečekej žádné intimčo:) Hitchcock ho označil jako nejkrásnější západ slunce na celém světě a inspiroval se místním prostředím natolik, že natočil známý horor Ptáci. Přiznám se, že mě to trochu znepokojilo… Každopádně ten západ slunce si nenech ujít!

zadar2

Poslední spolujízda domů


Jsem doma! Dneska jsem dala poslední etapu mého balkánského roadtripu. Těch poslední 1000 km jsme odjeli s Martinem z východu Čech. Přes léto ale žije na ostrově Vir u Zadaru. Prý je tam nejlepší voda a vzduch z celého Chorvatska. Vůbec se mi nechtělo vystoupit z auta a tak jsem s ním ještě vyzvedla další pasažérku, která jede z Prahy do Varů.

Pak jsem už ale musela říct ciao.

Každopádně už plánuju další dobrodružství. A co ty? :)

arrival

Find out more about

Lucky cesta

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride