Lucky cesta: 4000km Evropou s BlaBlaCarem

Lucky cesta: 4000km Evropou s BlaBlaCarem

1. díl: Populární česká novinářka si na vlastní kůži vyzkouší spolujízdu. Dostat se s ní chce až do Istanbulu a zpět! Sleduj seriál Lucky cesta na BlaBlaLife.

Lucky cesta Evropou

Lucie Radová se kvůli své turistické vášni rozhodla vyzkoušet stále populárnější sdílenou ekonomiku a její další cestovatelské dobrodružství ji zavede mimo jiné do Srbska, Maďarska, Chorvatska, Turecka a Rumunska. V každé zemi si Lucka dává za cíl přiblížit se tamním zvykům a kultuře, a proto dostala seznam úkolů, které ve spolupráci s místními obyvateli splní. Do jednotlivých destinací jí dopraví členové BlaBlaCaru, ubytování jí poskytnou místní lidé. Díky tomu má jedinečnou možnost nasát pravou atmosféru dané země. A jak je Lucky dobrým zvykem, vyráží na tuto dobrodružnou cestu úplně sama.


Chceš vyrazit taky?
Najdi jízdu         Nabídni jízdu


lucky cesta

Kdo je Lucie Radová?

Novinářka, blogerka a  cestovatelka. Spolupracuje s cestovatelským pořadem Objektiv České televize a moderuje pořad Travel Journal. Natáčela na Špicberkách, v horách Vysokého Atlasu, na Réunionu, v Kostarice, Panamě a na Kanárských ostrovech. V roce 2012 sama absolvovala čtyř měsíční cestu kolem světa. O svých cestách píše také na vlastní blog www.luckycesta.cz.

BlaBlaCarem do Istanbulu!

Více než 4 000 kilometrů dlouhou cestu podnikne Lucie úplně sama a stráví na ní 15 dní, tedy pokud se nic nezkomplikuje. Během své cesty navštíví minimálně 6 evropských zemí a v každé z nich zažije nevšední dobrodružství. Například na Slovensku si vyzkouší na salaši kroj a zazpívá si s místním bačou, v Srbsku navštíví městečko Drvengrad, které je světoznámé díky tomu, že jej založil slavný srbský filmový režisér a hudebník Emir Kusturica kvůli natáčení filmu Život je zázrak. V Turecku se Radová podívá do tradičních lázní hammam, stráví den s českou bloggerkou Barborou Aydin, od které se dozví, jaké to je, když si Češka vezme za manžela Turka. Jistě nevynechá ani zápas mezi Českou republikou a Tureckem, který se odehraje 21. 6. na blížícím se mistrovství Evropy ve fotbale. A to není zdaleka všechno, co ji čeká a nemine!

Už se nemůžu dočkat. Sice jsem navštívila řadu států, ale nikdy jsem nezkoušela podniknout takhle dlouhou cestu odkázaná jen na sdílenou ekonomiku a cestovat tak s řadou zajímavých lidí a bydlet každý den přímo u někoho doma. Obzvlášť se těším, až si vyzkouším připravit pravý istanbulský kebab, nebo až se setkám v Rumunsku s banátskými Čechy nebo budu pomáhat s výrobou Tokajského vína. Čeká mě celá řada nových zážitků a já cítím, jak se blíží cestovní horečka. Speciálně se těším na místní tradice. Takové podojení kozy s místními pastevci v Rumunsku nebo zpěv s bačou na slovenském venkově bude zřejmě zážitek, na který nikdy nezapomenu a který jednou budu vyprávět svým dětem.
- Lucie Radová

lucky spolujizda

Cestovat bude Lucka spolujízdou. Každý přesun mezi městy a státy bude zcela spontánní a Lucie si bude rezervovat jednotlivé jízdy tak, jak budou zrovna nabízeny. Díky tomu si  vyzkouší cestování s místními řidiči a může tak načerpat cenné informace od lidí, kteří znají svou zemi mnohem lépe než kterákoliv cestovní kancelář.

Celé dobrodružství odstartuje 13. června v Praze, kde by mělo také 31. června skončit. Jen jedno je jisté – na takové dobrodružné cestě se plány mohou rychle změnit. Sleduj Lucky cestu s námi!

Find out more about

Lucky cesta

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride