Spolujízdou do Chorvatska

Spolujízdou do Chorvatska

8. díl: Populární česká novinářka si na vlastní kůži vyzkouší spolujízdu. Dostat se s ní chce až do Istanbulu a zpět! Sleduj seriál Lucky cesta na BlaBlaLife.

Lucie Radová je významná česká novinářka, blogerka a také cestovatelka. Právě kvůli své turistické vášni se rozhodla vyzkoušet stále populárnější sdílenou ekonomiku a její další cestovatelské dobrodružství ji zavádí mimo jiné do Srbska, Maďarska, Chorvatska, Turecka a Rumunska. V každé zemi si Lucka dává za cíl přiblížit se tamním zvykům a kultuře, a proto dostala seznam úkolů, které ve spolupráci s místními obyvateli splní. Do jednotlivých destinací jí dopraví řidiči, kteří aktivně využívají spolujízdu, ubytování jí poskytnou místní lidé. Díky tomu má jedinečnou možnost nasát pravou atmosféru dané země. Už je na cestě domů a právě spolujízdou dorazila do Čechy oblíbené destinace – do Chorvatska.


Chceš vyrazit taky?
Najdi jízdu         Nabídni jízdu


Z deníčku Lucky

Třináctý den: Blížím se domů!


A cesta začíná být pořádně únavná.

Od Istanbulu spím každou noc jinde a ráno po probuzení první vteřiny nevím, kde jsem. Dolehlo to na mě dneska. A to vlastně ani neřídím. Ještě před třemi dny jsme byla v Istanbulu a teď ležím v posteli pár metrů od hradeb Dubrovniku.

Za dva dny jsme s Maciekem a Nadiou dali 983 km. Skrze hory, údolí a kolem jezer. Projeli Řeckem, Albánií, Černou horou, Bosnou. Naordinovala jsem se tedy pár dní v Chorvatsku.

Dubrovnik mi vyrazil dech. Zítřek si tu míním pořádně užít! Jestli máte nějaké dobré tipy na zmrzlinu, ryby a kapučíno – sem s nimi! :)

ice-cream

Čtrnáctý den: Někde v Králově přístavišti

Game of Thrones! Já to sice nesleduju, ale moc dobře vím, co touto fotkou způsobím svému manželovi, který hltá každý díl…

gameofthrones

Dubrovnik nebaví jen cestovatele, ale i filmaře. Upřímně se jim vůbec nedivím. Dubrovnik je hodně fotogenická kráska. Podle mě je nejlepší do města vyrazit velmi brzy ráno nebo se západem slunce. Ráno se vyhnete vedru a turistům, večer už je v ulicích příjemně a přítomnost lidí vytváří hezkou kulisu.

dubrovnik2

Sláva přináší i velkou popularitu a tím také hodně vysoké ceny v sezóně. Dám ti super tip, jak ušetřit. Jez jenom zmrzlinu! Ta místní je výborná, jedna obrovská porce stojí v přepočtu 32 Kč a zaplní tě jako normální oběd. Dělala jsem to tak dva dny – bylo mi sice trochu šoufl, ale ušetřila jsem balík!

ice-cream

No a pokud se budeš potřebovat dojíst, tak si zajdi do moc fajn bistra „Barba“. Zkusila jsem jejich sendviče s lososem a tuňákem. Dělají i své vlastní pivo. Je to moc fajn místo na oběd nebo večeři!

dubrovnik3

Co na Dubrovniku naprosto miluju, je to, že si můžeš odskočit na pláž a osvěžit se. Pokud by tě neuchvátily městské pláže, pak vyraz na ostrov Lokrum. V přístavu tě nabere loď, za zpáteční cestu zaplatíš  100 kuna a za 15 minut si můžeš vybírat z malých i velkých pláží po celém ostrově. O víkendu se sem sjíždějí i místní, dělají pikniky, sportují a hlavně jsou furt ve vodě. Nebude se ti odtud chtít odjet. Mě vyhnala až bouřka.

dubrovnik5

Find out more about

Lucky cesta

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride